Milföy Pide
Milföy Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
Kıymalı pide;
- 150 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi
Ispanaklı pide;
- 200 gr ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Kaşarlı pide;
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu pide;
- Sucuk
- Kapya biber
- Ketçap
Yumurtalı pide;
- 1 adet yumurta
Milföy Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföy hamurunu tezgaha serelim ortadan ikiye bölelim.
- Merdane ile dikdörtgen formunda açalım ve kenarlarını birleştirin çatal ile delikler açalım.
- Evde olan materyallerle pidelerinizi dilediğiniz formda yapabilirsiniz.
- Kıyma pide için kıymayı bir kabın içerisine alalım, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyip tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Milföy hamurun üzerine yayalım.
- Ispanaklı pide için ıspanağı güzelce yıkayıp yemeklik doğrayalım.
- Uygun bir tavaya 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
- Ardından tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Son olarak doğranmış ıspanakları ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
- Milföy hamurun üzerine yayalım.
- Pidelerinizi dilediğiniz halde meskendeki gereçlerle birleştirip yapabilirsiniz.
- Hazırladığımız pidelerin kenarlarını yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında yaklaşık 30 dk kadar pişmeye bırakın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.
Milföy Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















