Perişan Kurabiye
Perişan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Bol bol ceviz( iri parçacıklı )
- Kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı tahin
Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında margarini ve şekeri çırpıp teker teker yumurtaları ekleyelim.
- Ardından sıvı yağ ve kabartma tozu ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra unun yarısını ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Tahin ve tarçını ekleyin. Unun geri kalanını ekleyip elinizle yoğurun.
- Geri kalan istediğiniz gereçleri ekleyebilirsiniz. Tarçın ve tahinde size kalmış.
- Damla çikolata, ceviz, kuru üzüm damak zevkinize nazaran ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Tepsiye hamurdan modüller alıp hal vermeden dizin. Perişan halde bırakın ismini buradan alıyor😄.
- 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk pişmeye bırakın. Afiyet olsun 🍪.
Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








