Domatesli Erişte

Domatesli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • Zeytinyağı (soğanı sotelemek için)
  • 1 adet küçük kırmızı soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı erişte
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Dikkat: tuz 1 yaşından büyük çocuklar için!

Domatesli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğradım ve zeytinyağında yavaşça soteledim.
  2. İnce ince doğradığım yeşil biberi ekledim, biraz daha kavurdum.
  3. 1 tatlı kaşığı salçayı ekledim.
  4. Karıştırdıktan sonra küp küp doğradığım domatesi ek ettim.
  5. Son olarak erişteyi, tuzu ve suyu ekledim.
  6. Suyu ekledikten sonra, kaynayana kadar yüksek ateşte tuttum.
  7. Kaynayınca altını kısıp, pilav üzere suyunu çekene kadar pişirdim.

Not: suyu denetimli ekleyin!.

Domatesli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Badem Kurabiye
Ahududulu Kurabiye
Yoğurtlu Aysberg Salatası
Islak Kek
Yalancı Boyoz Tarifi (Videolu)
Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Hdabla | © 2025 |