Domatesli Erişte
Domatesli Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- Zeytinyağı (soğanı sotelemek için)
- 1 adet küçük kırmızı soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı erişte
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Dikkat: tuz 1 yaşından büyük çocuklar için!
Domatesli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğradım ve zeytinyağında yavaşça soteledim.
- İnce ince doğradığım yeşil biberi ekledim, biraz daha kavurdum.
- 1 tatlı kaşığı salçayı ekledim.
- Karıştırdıktan sonra küp küp doğradığım domatesi ek ettim.
- Son olarak erişteyi, tuzu ve suyu ekledim.
- Suyu ekledikten sonra, kaynayana kadar yüksek ateşte tuttum.
- Kaynayınca altını kısıp, pilav üzere suyunu çekene kadar pişirdim.
Not: suyu denetimli ekleyin!.
Domatesli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






