İki Renkli Şerbetli Tatlı
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Bir dilim limon
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet gerecini tencere alalım, kaynamaya geçince 10 dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
- Diğer yanda hamuru için yumurta ,süt ,sıvı yağ ,kabartma tozu, sirke ve vanilyayı yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım.
- 2 su bardağı unu ekleyip güzelce yoğuralım.
- 2 eşit modüle ayıralım bir kısmına kakao ek edip yoğuralım.
- İstediğimiz hali verelim iki hamurdan bir adet ölçüsünce hamur ayıralım ,fındık büyüklüğünde yuvarlayıp tatlıların üzerine fındık niyetine dizelim.
- 180 dc fırında büsbütün kızarana kadar pişirelim, yaklaşık 35 dakikada pişti benim fırında.
- Tatlılar fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbetle buluşturalım ,çok çabuk şerbetini çeken bir tanım tatlımız servise hazır şimdiden afiyet olsun.
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











