Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 doruklu su bardağı un
  • 2 zirveli yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 2 paket orman meyveli krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Süsleme için;

  • Çilek & ıspanaklı kek kırıntısı

Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak yapraklarını yarım çay bardağı su ile yalnızca 2 dakika haşlayın, suyuyla birlikte püre olana kadar blenderdan geçirin.
  2. Pandispanya için; yumurta ve şekeri yoğunlaşıp beyaz renk olana kadar uygunca çırpın.
  3. İstediğimiz kıvama gelince bir yandan çırpmaya devam ederken ıspanak püresini sıcak iken azar azar ekleyin birbirine karışması kâfi.
  4. Elenmiş kuru gereçleri azar azar ek ederek spatula yahut el çırpıcısı ile yavaş yavaş söndürmeden tıpkı tarafa gerçek karıştırın.
  5. Yağlanmış tepsiye dökün bir kaç sefer yavaşça yere vurun tepsiyi.
  6. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin (kürdan testi yapın) keki soğumaya bırakın krem şantiyi soğuk sütle 3-4 dakika çırpın soğuyan kekin üzerine yayıp spatula yahut pasta sıvama aparatı ile düzeltin.
  7. 1 gece dolapta bekletip süslemesini yapıp servis edebilirsiniz.
  8. Üzeri için kek kırıntısını, ben dolapta daima bulunduruyorum ondan kullandım sizde o an yoksa bir dilimin altını feda edebilirsiniz ☺️ afiyet olsun.

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Kolay Fettuccine
Kedi Dili İle Tiramisu
Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif)
Ispanaklı Bebek Krep +7
Meyveli Yaz Pastası
Fırında Tavuk Ciğer
Hdabla | © 2025 |