Ispanaklı Pasta
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 doruklu su bardağı un
- 2 zirveli yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 2 paket orman meyveli krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
Süsleme için;
- Çilek & ıspanaklı kek kırıntısı
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanak yapraklarını yarım çay bardağı su ile yalnızca 2 dakika haşlayın, suyuyla birlikte püre olana kadar blenderdan geçirin.
- Pandispanya için; yumurta ve şekeri yoğunlaşıp beyaz renk olana kadar uygunca çırpın.
- İstediğimiz kıvama gelince bir yandan çırpmaya devam ederken ıspanak püresini sıcak iken azar azar ekleyin birbirine karışması kâfi.
- Elenmiş kuru gereçleri azar azar ek ederek spatula yahut el çırpıcısı ile yavaş yavaş söndürmeden tıpkı tarafa gerçek karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye dökün bir kaç sefer yavaşça yere vurun tepsiyi.
- 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin (kürdan testi yapın) keki soğumaya bırakın krem şantiyi soğuk sütle 3-4 dakika çırpın soğuyan kekin üzerine yayıp spatula yahut pasta sıvama aparatı ile düzeltin.
- 1 gece dolapta bekletip süslemesini yapıp servis edebilirsiniz.
- Üzeri için kek kırıntısını, ben dolapta daima bulunduruyorum ondan kullandım sizde o an yoksa bir dilimin altını feda edebilirsiniz ☺️ afiyet olsun.
Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














