Nohut Tava
Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram haşlanmıs nohut
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 er çay kaşığı kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızıbiber
- Sumak
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına, zeytinyağı, salça ve baharatları koyup karıştıralım.
- Doğradığımız biberleri, piyaz doğradığımız soğanı ve domatesi ek edelim.
- Haşlanmış nohutuda koyup yeterlice karıştıralım. Fırın kabına boşaltalım.
- Kurumaması için, üzerine yağlı kağıdı buruşturup kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 45 – 50 dk kadar pişirelim.
- Yanına hoş bir pilav ile servis edelim.
Dondurucunuzda haşlanmış nohutunuz da varsa, hem vakitten tasarruf, hemde pratik çok lezzetli bu tanımı kesinlikle deneyin.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










