Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmıs nohut
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 er çay kaşığı kekik
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızıbiber
  • Sumak
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına, zeytinyağı, salça ve baharatları koyup karıştıralım.
  2. Doğradığımız biberleri, piyaz doğradığımız soğanı ve domatesi ek edelim.
  3. Haşlanmış nohutuda koyup yeterlice karıştıralım. Fırın kabına boşaltalım.
  4. Kurumaması için, üzerine yağlı kağıdı buruşturup kapatalım.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 45 – 50 dk kadar pişirelim.
  6. Yanına hoş bir pilav ile servis edelim.

Dondurucunuzda haşlanmış nohutunuz da varsa, hem vakitten tasarruf, hemde pratik çok lezzetli bu tanımı kesinlikle deneyin.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu-Kaşarlı Pide
Lokanta Usulu Tavuk Haşlama
Köy Salatası
Yoğurtlu Cevizli Anne Kurabiye
Bebeklere Kıymalı Patates Yemeği
Saten Kurabiye
Hdabla | © 2025 |