Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı)

Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ/margarin

Kreması için;

  • 400 gram labne
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kutu krema ( yağlı olacak)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Ortalama 100 gram antep fıstığı kreması

Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
  2. Erittiğimiz tereyağ ile güzelce karıştıralım.
  3. Kalıplara 1 er kaşık koyup üzerine çay bardağı ile bastıralım ve buzdolabında dinlendirelim.
  4. Kreması için labne ve şekeri çırpalım şeker eriyince kremayı ekleyelim çırpalım.
  5. Daha sonra yumurtaları teker teker ilave edip karıştıralım.
  6. En son un nişasta ve vanilini ek edip son sefer çırpıp kalıplara paylaştıralım.
  7. 170 derece fırında 25-30 dk ortası pişirelim.
  8. Tepsinin tabanına tepsi ile sıcak su koymayı unutmayalım bu çatlamasını önleyecektir.
  9. 15. Dk dan sonra daima denetim edelim kızarmadan alalım.
  10. Pişen cheescakeleri oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az iki saat dinlendirelim.
  11. Üzerine benmari yolu erittiğimiz antepfıstığı kremamızı sürelim tekrar dolaba gönderelim.
  12. Kalıbın kenarlarını yavaşça açarakçıkaralım dilediğimiz üzere süsleyelim.

Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır Simit
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Sebzeli Pirinç Pilavı
Kore Usulü Salatalık
Acıbadem Kurabiyesi
Muhteşem Mermer Kek
Hdabla | © 2025 |