Kuruyemişli Kek Tarifim

Kuruyemişli Kek Tanımım İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt (laktozsuz)
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3,5 su bardağı un

Kuruyemişli Kek Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Şekerle yumurtayı mikserle bembeyaz olana kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağ süt ekleyip bir 5 dakika daha karıştırın.
  3. Daha sonrasında vanilya ve kabartma tozu ek edip 5 dakika daha karıştırın.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz mutlakla bu esnada mikseri durdurmayın.
  5. En sonunda kuruyemiş leride ekleyelim 1 dakika mikserle karıştıralım. Tarçını ekleyelim buarada….
  6. Yağladığımız kek kalıbına yavaşça boşaltıyoruz ( kalıba fazla yağ kullanmıyoruz ).
  7. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirmeye bırakalım 65 dakika fırında pişirelim. (30 dk boyunca fırını muhakkak açmayalım).
  8. 30 dk sonra orta ara kürdanla denetim edelim şayet kürdana hamur sıvısı bulaşmıyorsa kek pişmiştir demek.
  9. Fırından çıkarttıktan sonra bir yarım saat soğumasını bekleyelim (önceden çıkartmaya kalkarsanız kekiniz dağılabilir).Afiyet olsun….

Kuruyemişli Kek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Erzurum Usulü
Trileçe
2 Kişilik Pankek Tarifi
Salata
Sırrını Ustasından Aldığım Soğuk Baklava Tarifi (Videolu)
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |