Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları kabuklarını soymadan eşit büyüklükte kesip yirmi dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Kıyma, tuz ,karabiber ve rendelenmiş yahut küçük kıyılmış sarımsağı karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  3. İstediğiniz bir fırın tepsisi yahut borcama bir kıyma bir patlıcan halinde diziyoruz.
  4. Ortada kalan boşluğa alta soğan üste domates diliyoruz onun üstüne de biber iri olacak formda doğruyoruz.
  5. Yemeğin üzerine çok az ölçüde tuz serpip üzerine de iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdiriyoruz.
  6. Eğer ki kıymanız çok yağlı ise koymanıza gerek yok. (ben kuyruk yağı da kullanmayı tercih ettim en üste).
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirip servise hazırlayabilirsiniz.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotlu Cacık
Pastane Usulü Un Kurabiyesi
Kedidili Pasta
Kandil Simidi
Kolay Limonlu Puf Kek Tarifi
Deniz Kestanesi
Hdabla | © 2025 |