Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk patlıcan
- 400 gram az yağlı kıyma
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları kabuklarını soymadan eşit büyüklükte kesip yirmi dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
- Kıyma, tuz ,karabiber ve rendelenmiş yahut küçük kıyılmış sarımsağı karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
- İstediğiniz bir fırın tepsisi yahut borcama bir kıyma bir patlıcan halinde diziyoruz.
- Ortada kalan boşluğa alta soğan üste domates diliyoruz onun üstüne de biber iri olacak formda doğruyoruz.
- Yemeğin üzerine çok az ölçüde tuz serpip üzerine de iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Eğer ki kıymanız çok yağlı ise koymanıza gerek yok. (ben kuyruk yağı da kullanmayı tercih ettim en üste).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirip servise hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











