Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Kek materyalleri;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya şekeri

Kek ıslatmak için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 200ml krema

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Hazır meyveli sos ( ben süratli ve pratik olduğu için tercih ettim isteyenler karamel de yyapabilir)

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba 4 yumurta ve 1 su bardağı şekerimizi alıp ve vanilyayı ekleyip köpürene kadar çırpalım, ben vanilyayı evvelden koyuyorum zira yumurta kokusunu biraz alıyor.
  2. Daha sonra köpüren yumurtamıza bir buçuk su bardağı ununu ve kabartma tozunu ekleyip yavaşça bir spatulayla kabaran yumurta sönmemesi için karıştıralım şayet çırparsanız kekiniz kabarmaz.
  3. Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye koyalım pişer kekimizin üzerine biraz kızardıktan sonra çıkartıp soğumaya alalım.
  4. 3,5 su bardağı sütümüzü ve şekerimizi kekimizi ıslatmak için kremasını koyup bir kapta çırpalım.
  5. Daha sonra krem şantimizi çırpalım ve en son olarak da hazır sosumuzu pişirelim.
  6. Soğuyan kekimizin üzerine sütünü döküp ıslatalım, daha sonra krem şantisini ek edip ve sosunu ekleyelim, burada en kıymetli nokta krem şanti ve sosu soğuk olmalı şayet ikisinden biri sıcak olursa ikisi birbirine girer dikkat edelim .
  7. Daha sonra da dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun🥰🥰.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Pide
Çikolata Soslu Toplar
Limonlu Kuşkonmaz
Cennet Çorbası
Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook)
Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı
Hdabla | © 2025 |