Taze Bamya Tarifi

Taze Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram kuzu eti yada kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Konserve domates (ben bu sefer kuru domates koydum haşlayıp atın)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kuru sivri biber
  • Tereyağı
  • Tuz,
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Taze Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağında hafif kavrulacak.
  2. Etler kuşbaşı doğranıp suyunu salıp çekene kadar kavrulacak.
  3. Ben modül et kullandım güzelce kavuralım.
  4. Biberler doğranıp eklenip baharatları katılacak.
  5. 1’er yemek kaşığı salçalar eklenip hafif karıştırılıp bamya eklenecek.
  6. 1 litre kadar su ve limon tuzu ekşisi ilave edilip kaynayana kadar harlı ateşte, sonra orta ateşte 35-40 dakika pişirilecek. Afiyet olsun.

Taze Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türk Kahveli Kurabiye
Lego Pastasi
Elmalı Kurabiye
Ezegelin Çorbası
Soğan Salatası (Zerzavat) Antakya Usulü
Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze)
Hdabla | © 2025 |