Galatasaray Kurabiyesi

Galatasaray Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 buçuk çay bardağı un
  • Sarı ve kırmızı besin boyası
  • Damla çikolata

Galatasaray Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Mandalina büyüklüğünde iki modül hamur ayırıp, birine sarı başkasına kırmızı besin boyasını ekleyelim.
  4. Sade hamuru tezgaha oklava yahut merdane ile açıp bardakla üzerine bastırıp yuvarlak haller verelim.
  5. Hafif kenarlarına bastırıp oval biçim verelim.
  6. Daha sonra renkli hamurlardan görseldeki üzere harfleri yapıp,üzerine 5 damla çikolata ekleyip buzdolabında 15-20 dakika bekletelim.
  7. 160-170 derece ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim. İşte bu kadar! (eğer oval kurabiye kalıbınız, yahut mutfağınızda oval bir obje varsa tabanını onunla şekillendirebilirsiniz).
  8. Bu ölçülerden 15 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun deneyenlere!.

Galatasaray Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Pasta Tadında Mozaik Pastası
Beş Çayı İkramlıklar
Lokma
Tane Tane Pirinç Pilavı (Tarifini Restoranda Çalışan Kuzenimden Aldım) (Videolu)
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Gürcü Usulü Tavuk (Çkmeruli)
Hdabla | © 2025 |