Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt + yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yk buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı su

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkadığımız pirinçi 2 su bardağı su ile haşlıyoruz.
  2. Haşlanıp uzayan pirinçimizin üzerine 1 lt süt ve vanilini ekliyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra şekeri ekleyip tekrar kaynatıyoruz.
  4. Buğday nişastasını yarım su bardağı süt ile açıyoruz. Ve üzerine ekliyoruz. Kaynatıyoruz.
  5. Sütlacı fırına sağlam kaselere paylaştırıyoruz.
  6. Fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek halde soğuk su ek ediyoruz.
  7. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu tarifle 9 kase sütlaç elde ediliyor.

Afiyet olsun😋👌🤗.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Yemeği
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye
Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
Brokolili Saglikli Kek
Cookie (Çikolata Parçalı Kurabiye)
Kremalı Sütlaç
Hdabla | © 2025 |