Limonlu Muhallebi
Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 7 kaşık nişasta
- 1 su bardağına yakın toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 adet limonun kabuğu
- 1,5 paket burçak bisküvi
Limonlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye 1 litre süt ,1 yumurtanın sarısı, 7 yemek kaşığı nişasta ,1 su bardağı şeker ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
- Tencereyi ocağa koyup daima karıştırarak göz göz kaynayana kadar muhallebiyi pişirin.
- Kaynayan muhallebiye vanilya ve 1 limonun kabuğunu rendeleyip ekleyin.
- Kenara alıp 15 dakika soğutun.
- Soğuyan muhallebiye 1 paket krema ekleyin 4-5 dakika mikserle çırpın.
- 1,5 paket burçak bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.
- Tatlı kaselerine sırasıyla bir kaşık muhallebi bir kaşık bisküvi tozu koyarak bitirin.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Limonlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









