Kolay Garnitürlü Pilav
Kolay Garnitürlü Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı konserve garnitür
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Kolay Garnitürlü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkayıp suyunu süzün garnitürün suyunu süzün.
- Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ koyun tereyağı eriyince yıkanmış pirinç, garnitür ,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın orta kısık ateşte bir kaç dakika kavurun.
- 2 su bardağı su ek edip karıştırın tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.
Kolay Garnitürlü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






