Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında olan yağımızın üzerine sıvı yağ ve yumurta eklenir, akabinde nişasta, pudra şekeri ilave edilir çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
  2. Sonra nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu ve etap aşama un eği yapılır.
  3. Kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
  4. Tırtıl kurabiye kalıbının içine hamurdan bir modül alınır baş parmakla ittirilerek parmak uzunluğunda kurabiyeler elde edilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
  5. Üzeri kızarmayacak biçimde pişirilir, bu materyallerle 2 tepsiden biraz fazla çıkıyor.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede ( birinci tepsi 10-15 dk da başkaları çok daha süratli pişiyor) pişirme sürecini gerçekleştiririz.
  7. Dilerseniz ganaj yapıp, fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin ucuna sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Şehriye
Kavrulmuş Cevizli Humus
Hızlı Sufle
Karnıyarık Tarifi
Çikolatalı Fudgy Kek
Gülüt Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |