Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet küçük uzunluk patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 3 adet sivri biber
Kıymalı harç için;
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanların suyunu havlu ile çektirin ve patlıcanları az yağda kızartın.
- Daha sonra birebir tavada birinci olarak kıymanızı güzelcene kavurun, daha sonra üzerine biberi ekleyip kavurun.
- Biberlerde öldükten sonra soğanı ekleyin ve kavurun .
- Soğanı ekledikten sonra tercih sorunu olarak 1 tatlı kaşığı salça ekleyebilirsiniz salça da kavrulduktan sonra iç harç olarak domatesi ekleyin ve tuzu,baharatları ekleyerek karıştırın domateste yumuşayınca iç harcımız hazır.
- Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin.
- Patlıcanların üstüne koymak için domatesleri eşit büyüklükte kesip paylaştırın daha sonra çarliston biberleri eşit biçimde kesip paylaştırın.
- Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı salçayı,1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına dökün patlıcanlara gelmesin.
- Daha sonra 170 derece fırında 20-25 dk pişirin veeee yemeğimiz hazır ellerinize sıhhat fotoğraf paylaşmayı unutmayın yaptığınız karnıyarıkları.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






