Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet küçük uzunluk patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 3 adet sivri biber

Kıymalı harç için;

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
  2. Patlıcanların suyunu havlu ile çektirin ve patlıcanları az yağda kızartın.
  3. Daha sonra birebir tavada birinci olarak kıymanızı güzelcene kavurun, daha sonra üzerine biberi ekleyip kavurun.
  4. Biberlerde öldükten sonra soğanı ekleyin ve kavurun .
  5. Soğanı ekledikten sonra tercih sorunu olarak 1 tatlı kaşığı salça ekleyebilirsiniz salça da kavrulduktan sonra iç harç olarak domatesi ekleyin ve tuzu,baharatları ekleyerek karıştırın domateste yumuşayınca iç harcımız hazır.
  6. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin.
  7. Patlıcanların üstüne koymak için domatesleri eşit büyüklükte kesip paylaştırın daha sonra çarliston biberleri eşit biçimde kesip paylaştırın.
  8. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı salçayı,1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına dökün patlıcanlara gelmesin.
  9. Daha sonra 170 derece fırında 20-25 dk pişirin veeee yemeğimiz hazır ellerinize sıhhat fotoğraf paylaşmayı unutmayın yaptığınız karnıyarıkları.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Kaşarlı Köfte
Fırında Patlıcan Kebabı
Domatesli Bulgur Pilavı
Havuçlu Yumurta
Yumuşacık Pita Tarifi (Balon Ekmeği)
Hdabla | © 2025 |