Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı instans kuru hamur mayası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için;
- 2 adet kapya biber
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 100 gram Antakya sürk peyniri(konmasa da olur)
- 1 tatlı kaşığı kahvaltılık zahter (isteğe göre)
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak su, tuz, şeker ,kuru maya ve zeytinyağı bir kaba konulur.
- Üzerine un azar azar ek edilerek yoğurulur.
- Hamur 1 saat dinlendirilir.
- Kapya biberler soğan ,salça ,sürk peyniri karıştırılır rondodan çekilir.
- Zeytinyağı çörek otu kekik kahvaltılık zahter baharatı eklenir yeterlice karıştırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak açılır.
- Her bir yuvarlağın üzerine bir kaşıktan az harç konulup güzelce yayılır.
- 200 derece fırında 20 dakika pişirilir ve servisi hazır.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






