Kolay Mantı Aşı

Kolay Mantı Aşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Kıyma sos için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Haşlamak için;

  • 5 su bardağı su

Servis için;

  • Yoğurt

Kolay Mantı Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta, tuz ve suyu karıştıralım.
  2. Unu ek edip sert bir mantı hamuru yoğuralım üzerini örtüp on dk dinlendirelim.
  3. Tavaya sıvı yağı alıp kıymayı ek edelim ve rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Küçük küçük doğradığımız soğan,sarımsak ve biberi ekleyip güzelce kavuralım.
  5. Soğanlar yumuşayınca salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Dinlenen hamuru unladığımız tezgahta açalım ne çok ince ne de çok kalın olmasın.
  7. Hamuru oklavaya sarıp bıçakla tam ortasından uzunlamasına keselim.
  8. Fotoğraflarda göründüğü üzere küçük kareler halinde keselim.
  9. Tencereye suyumuzu alıp yarım tatlı kaşığı tuz atıp kaynatalım.
  10. Kaynayan suya kestiğimiz hamurları atıp yumuşayana kadar pişirelim.
  11. Bu ortada üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alalım.
  12. Pişen hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harcı ekleyip karıştıralım.
  13. Beş dk  özleşmesi için kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.
  14. Bir kase içerisine yoğurdun susuz tarafından üç dört kaşık alıp bir tutam tuz ile karıştıralım.
  15. Yemeğimizi servis tabağına alıp üzerine yoğurt koyarak servis edelim. Demeyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kolay Mantı Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damağınızda İz Bırakacak Enfes Tuzlu Kurabiye Tarifi
Patates Graten
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Dereotlu Mayasız Poğaça
Fırında Tavuk Tarifi
Hamur Yogurmadan Pizza
Hdabla | © 2025 |