Kavrulmuş Cevizli Humus

Kavrulmuş Cevizli Humus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük uzunluk limon
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 tane buz küpü (pürüzsüz olması için)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kavrulmuş Cevizli Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle haşlanmış nohutlarımızın kabuğunu soyuyoruz.
  2. Nohutları robota koyup püre haline gelene kadar çektiriyoruz.
  3. Çektirdiğimiz nohutun içine limon suyu,tahin,tuz, kimyon ve buz küplerini atıp tekrar robottan geçirelim pürüzsüz bir kıvam alınca servis tabağına alalım.
  4. Tereyağını tavada eritip cevizleri ekleyelim birazcık cevizler kızarınca toz kırmızı biber ekleyip ocağı kapatalım ve humusun üzerine dökelim. 💐.

Kavrulmuş Cevizli Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayvalı Kereviz Salatası
Çiğ Börek
Patatesli Börek Tarifi (1 Saatte)
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Kuru Meyveli Kurabiye
Taco
Hdabla | © 2024 |