El Açması Patlıcanlı Börek
El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının ucuyla kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yada 4 su bardağı un (azar azar ve denetimli eklenmeli )
Bezelerin ortasına sürmek için ;
- 70 gram oda ısısında tereyağı
İç harcı için ;
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- Yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ,maya, yağ ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırın.
- Üzerine unu ekleyin, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- 8 eşit bezeye bölün ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın, en üstteki hariçten bezelerin üzerine yağ sürün ve üst üste yerleştirin.
- Üzerine buzdolabı poşeti serin buzlukta 15 dakika dondurun..
- O sırada iç harcı için patlıcanları küp küp doğrayın, üzerine tuzu ve bir dilim limon sıkın üzerini kapatın.
- Biberleri ince doğrayın yağda kavurun, patlıcanları evvel suyunu süzün, sonra üzerine ekleyip ve kavurun, kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
- Buzluktaki bezeyi çıkartın tezgaha un serpin ve merdane yardımıyla kare halinde açın.
- Daha sonra eşit bölün ve üzerine iç harcı koyun, zarf formunda kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve susam sürdükten sonra 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















