Browni Kurabiye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 pk vanilin
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay bardağında biraz eksik damla çikolata
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Damla çikolata hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın.
- En son damla çikolatayı da ekleyip son kere yoğurun.
- Hamurdan küçük bezeler alın.
- Bu ölçüden 15-16 adet kurabiye çıkıyor.
- Bezeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayar fansız fırında 8 dk pişirin.
- Burada fırının 180 derecede büsbütün ısınmış olduğundan emin olduktan sonra tepsiyi fırına verin.
- Çıktığında hayli çatlak ve kabarık görünen kurabiyeleriniz çıktıktan sonra biraz sönecek.
- Bu içinin hala nemli olduğundandır.
- Sıcakken yerlerinden oynatmayın çok kırılgan olabilirler.Soğudukça yüzeyi kıtırlaşacak içi ise nemli kalacak.
- Kurabiyeniz sönmesin isterseniz 10-11 dk kadar pişirebilirsiniz.
- Bu formda daha kabarık lakin daha kıtır bir kurabiye elde edersiniz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Not: kapalı bir kapta saklarsanız içinin nemi kaybolmaz.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







