Şeftalili Cheesecake

Şeftalili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Şeftali sos için:

  • 3 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın ve zerdeçal

Taban için:

  • 3 paket eti burçak bisküvi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt

Cheesecake için

  • 400 gram labne
  • 2 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Şeftalili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şeftaliler yıkanır dilimlenir, toz şeker, tarçın ve zerdeçal eklenir, tencerede 5-8 dakika pişirilir soğumaya bırakılır.
  2. Bisküvi tabanı için bisküviler robotta çekilir. Süt eklenir.
  3. Kelepçeli kabın dinine yağlı kağıt konur.
  4. Üzerine taban döşenir.
  5. Fırın alt üst fanlı 180 dereceye getirilir ve ısıtılır.
  6. Mikserde peynir ve krema çırpılır.
  7. İçine toz şeker eklenir. Güzelce çırpılır.
  8. Ardından 3 yemek kaşığı un ve vanilya eklenir. Çırpıcı ile karıştırılır.
  9. Yumurtalar tek tek kırılır ve karıştırılır.
  10. Tüm karışım tabanın üzerine yayılır.
  11. Fırında 25-30 dakika denetimli pişirilir.
  12. Fırından çıkarılıp üzerine şeftaliler dizilir. 5 dakika daha pişirilir.
  13. Soğuduktan sonra buzdolabında 5-6 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir.

Şeftalili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancarlı Humus
Çikolatalı Muzlu Tart Kek
Çikolatalı Magnolia (Yedikçe Yediren Lezzet)
Fırında Tavuk Güveç
Etli Lahana Sarması
İmam Sarığı
Hdabla | © 2025 |