Şeftalili Cheesecake
Şeftalili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Şeftali sos için:
- 3 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı şeker
- Tarçın ve zerdeçal
Taban için:
- 3 paket eti burçak bisküvi
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
Cheesecake için
- 400 gram labne
- 2 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Şeftalili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şeftaliler yıkanır dilimlenir, toz şeker, tarçın ve zerdeçal eklenir, tencerede 5-8 dakika pişirilir soğumaya bırakılır.
- Bisküvi tabanı için bisküviler robotta çekilir. Süt eklenir.
- Kelepçeli kabın dinine yağlı kağıt konur.
- Üzerine taban döşenir.
- Fırın alt üst fanlı 180 dereceye getirilir ve ısıtılır.
- Mikserde peynir ve krema çırpılır.
- İçine toz şeker eklenir. Güzelce çırpılır.
- Ardından 3 yemek kaşığı un ve vanilya eklenir. Çırpıcı ile karıştırılır.
- Yumurtalar tek tek kırılır ve karıştırılır.
- Tüm karışım tabanın üzerine yayılır.
- Fırında 25-30 dakika denetimli pişirilir.
- Fırından çıkarılıp üzerine şeftaliler dizilir. 5 dakika daha pişirilir.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 5-6 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir.
Şeftalili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












