Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve sıvı yağ rengi dönene kadar devamlı karıştırarak kavuralım.
  2. Bir taraftan da sıcak suda şekeri eritelim, kıvamı olan kavrulan unun üzerine şerbeti dökelim (sıçratmamaya uğraş edelim).
  3. Karıştıralım ve tepsi yahut borcama helvayı yayalım düzleştirelim, kare keselim afiyet olsun.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili Bisküvi İle Borcam Tatlısı
Yulaflı Taşımalık Tost
Mozaik Tatlısı
Izgara Tavuk
Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında)
Kahve Çekirdeği Kurabiye
Hdabla | © 2025 |