Gaziantep Usulü Karnıyarık

Gaziantep Metodu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kebaplık patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber

İç harcı için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kilo kıyma

Üzeri için;

  • Biber
  • Domates

Gaziantep Yolu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları yıkayalım ve yağlıyalım, sonra fırına atıp kızarmasını bekleyelim.
  2. Daha sonra kıymayı kavuralım, bir tane domates doğrayıp içine koyalım, piştikten sonra baharatlarını ekleyip kapatalım.
  3. Fırında pişen patlıcanları ortasını açıp içine iç harcı koyalım.
  4. Daha sonra domates ile biberleri doğrayıp üzerine düzelim.
  5. Daha sonra tekrar fırına atıp 15 dakika pişirelim.

Gaziantep Adabı Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek
Cevizli Kurabiye
Lahanalı Poğaça
Kıymalı Patates Kavurması (Yufka Ekmekle Harika Bir Piknik Menüsü)
Çilekli Anjelik Erikli Komposto
Kabak Dolması
Hdabla | © 2025 |