Gaziantep Usulü Karnıyarık
Gaziantep Metodu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kebaplık patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet biber
İç harcı için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kilo kıyma
Üzeri için;
- Biber
- Domates
Gaziantep Yolu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları yıkayalım ve yağlıyalım, sonra fırına atıp kızarmasını bekleyelim.
- Daha sonra kıymayı kavuralım, bir tane domates doğrayıp içine koyalım, piştikten sonra baharatlarını ekleyip kapatalım.
- Fırında pişen patlıcanları ortasını açıp içine iç harcı koyalım.
- Daha sonra domates ile biberleri doğrayıp üzerine düzelim.
- Daha sonra tekrar fırına atıp 15 dakika pişirelim.
Gaziantep Adabı Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













