Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım demet ince kıyım dereotu
Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak;su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleştirin.
- Unun ortasını açıp mayayı ,yağı dökün tuzu da kenarlarına serpip yoğurmaya başlayın.
- Dereotunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Küçük bezeler yapıp üzerine bastırın. Bir poşet örtüp 15-30dk mayalandırın.
- Ortasını pet şişe kapağıyla yada bir apartatla açın kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun 🌼🌼.
Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















