Peynirli Çıtır Çıtır Börek
Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Peynir
- Maydanoz
- 2 adet büyük uzunluk yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkamızı alıp açalım akabinde un ile sıvı yağını güzelce karıştırıp yedirdikten sora bir fırça yardımıyla yufkamızın yarısına yağlayalım.
- Her yerine yağladıktan sora yarım kalan yeri öteki yağlanmış kısmını üstünü kapatalım ve tekrar yağ karışımından yağlayalım.
- Peynir ile maydanozu karıştıralım.
- Kaşık yardımıyla düz olan kısma istediğimiz ölçüde koyalım ve dikkatlice ve sıkıca saralım.
- Ardından bıçak yardımıyla yaklaşık dört parmak uzunluğunda keselim, fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir tepsiye dizip üzerini yumurta sarısı ile yağlayalım.
- Tüm böreklerimiz bittikten sora üst kısmına susam ve çörekotu atalım.
- 180 derecede fırında pişirelim ve dilediğiniz üzere servis edelim deneyenlere şimdiden afiyetler olsun 🥰🥰💖.
Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






