Peynirli Çıtır Çıtır Börek

Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Peynir
  • Maydanoz
  • 2 adet büyük uzunluk yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yufkamızı alıp açalım akabinde un ile sıvı yağını güzelce karıştırıp yedirdikten sora bir fırça yardımıyla yufkamızın yarısına yağlayalım.
  2. Her yerine yağladıktan sora yarım kalan yeri öteki yağlanmış kısmını üstünü kapatalım ve tekrar yağ karışımından yağlayalım.
  3. Peynir ile maydanozu karıştıralım.
  4. Kaşık yardımıyla düz olan kısma istediğimiz ölçüde koyalım ve dikkatlice ve sıkıca saralım.
  5. Ardından bıçak yardımıyla yaklaşık dört parmak uzunluğunda keselim, fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir tepsiye dizip üzerini yumurta sarısı ile yağlayalım.
  6. Tüm böreklerimiz bittikten sora üst kısmına susam ve çörekotu atalım.
  7. 180 derecede fırında pişirelim ve dilediğiniz üzere servis edelim deneyenlere şimdiden afiyetler olsun 🥰🥰💖.

Peynirli Çıtır Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Usulü Lahmacun (Taş Fırında)
Düdüklü Tencerede Tavuk Baget
Kalamar Tava Ve Tarator sos
Enfes Makarna Tarifi
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye
Orman Merveli Turta
Hdabla | © 2025 |