Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği
Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet milföy hamuru
İç harcı için;
- 400 gram tavuk göğüs eti
- 1 adet küçük kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı garnitür
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için bir tavaya sıvı yağ koyun, akabinde kuşbaşı doğranmış tavukları koyup tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Ardından yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip soğanlar biraz ölene kadar kavurun, akabinde salçayı, tuz ,suyunu süzdüğünüz garnitürü ve baharatları ekleyip bir kaç dakika kavurun sonra ocaktan alın 5 dakika soğumasını bekleyin.
- Tezgaha bir adet milföy hamuru koyup merdane ile biraz inceltin büyütün.
- Hamurun tam ortasına iki yemek kaşığı hazırladığınız tavuklu harçtan koyun dört köşeyi iç harcın üstünde birbirinin üstüne gelecek formda kapatın .
- Zarf biçiminde kapatın sonra karşıt çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun kalan milföy hamurlarına tıpkı süreçleri yapın.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






