Simit Poğaça
Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Pekmez
- Su
- Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, su, maya, yumurta, tuz ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
- Unu kontrollüce ekleyelim ve yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- O sırada iç harcı için peynir ve doğranmış maydanozu güzelce karıştıralım.
- Üzeri için de 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı suyu güzelce karıştıralım.
- Susamlarımızı da kavuralım.
- Hamur mayalanınca mandalinadan biraz küçük bezeler yapalım.
- Bezeleri yuvarlak olacak halde açıp peynirli iç harcımızdan koyalım ve peynirler içerde kalacak biçimde hamuru kapatıp elimizde yuvarlayalım.
- Tahinli karışıma sonra da kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı koyalım.
- 20 dakika tepside mayalandıralım.
- Bıçak ile üzerlerine kesikler atabilirsiniz.
- 200° fırında pişirelim ve servis edelim.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















