Fırında Havuç Mezesi

Fırında Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke

Yoğurt sos için:

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 10 kol dereotu

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kırık antep fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Fırında Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar parmak formunda bölünür.
  2. Borcama havuçlar, zeytinyağ, tuz, sirke, baharatlar konulup harmanlanır.
  3. 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Alt tabanı için yoğurtlar, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış dereotu, tuz konulup karıştırılır, servis tabağına alınır.
  5. Pişip soğuyan havuçlar da yoğurt sosun üzerine konulur.
  6. Havuçların üzerine kavrulmuş susam ve antep fıstığı serpilir. Bal da gezdirilir. Servise hazırdır.

Fırında Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye
Kavonozda Porsiyonluk Kek
Bisküvi Pastası (Dev Bisküvi)
Sebzeli Hindi But Sote
Portakallı Kurabiye
Ayvalı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |