Karamelli Sütlü Tatlı

Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Karamelli şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti

Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri eritelim.
  2. Üzerine suyunu koyalım.
  3. Bu esnada su sıçrayacak ve şeker sertleşecek lakin korkmayın kaynadıkça şeker eriyecek.
  4. Tamamen eriyince kapatıp kenara alalım.
  5. Hamuru için yumurta ve şekeri köpürtelim.
  6. İçerisine un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip yağladığımız tepsiye alalım.
  7. 170 derecelik fırında pişirelim. (yaklasık 15 dk).
  8. Muhallebisi için kremşanti ve tereyağ hariç öbür materyalleri tencereye alalım.
  9. Koyulaşınca ocağı kapatığ tereyağını ekleyelim.
  10. Soğuduktan sonra kremşantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk çırpalım.
  11. Bu süreç değerli daha ipeksi ve pürüzsüz olması için.
  12. Pişen kekimizin birinci sıcağı cıkınca soğuk şerbeti dökelim.
  13. Sonra muhallebisini döküp dolapta bir gece bekletelim. Vaktiniz yoksa benim üzere en az 2 saat bekletip dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Sebze Çorbası
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!
Piliç Topkapı
Muzlu Pankek
Domates Soslu Makarna
Güveçte Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |