Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)
Unlu İrmikli Helva Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Helvası için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
Unlu İrmikli Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şekeri ,üzerine soğuk suyu ek ederek karıştıralım, şeker büsbütün erisin bir kenarda beklesin.
- Tavaya tereyağını alalım, üzerine sıvı yağ ekleyip tereyağı büsbütün eriyince içerisine un ve irmiği birebir anda ekleyerek daima karıştırın.
- Orta hararetli ateşte 10- 12 dakika kadar rengi yeterlice dönene kadar kavurun.
- Soğuk şerbeti dökerek süratli bir biçimde karıştırarak şerbetin büsbütün çekmesini sağlayalım.
- Sonrasında servis tabağına alıp servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇
Unlu İrmikli Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














