Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)

Unlu İrmikli Helva Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

Helvası için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un

Unlu İrmikli Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şekeri ,üzerine soğuk suyu ek ederek karıştıralım, şeker büsbütün erisin bir kenarda beklesin.
  2. Tavaya tereyağını alalım, üzerine sıvı yağ ekleyip tereyağı büsbütün eriyince içerisine un ve irmiği birebir anda ekleyerek daima karıştırın.
  3. Orta hararetli ateşte 10- 12 dakika kadar rengi yeterlice dönene kadar kavurun.
  4. Soğuk şerbeti dökerek süratli bir biçimde karıştırarak şerbetin büsbütün çekmesini sağlayalım.
  5. Sonrasında servis tabağına alıp servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Unlu İrmikli Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Künefe
Atom Kurabiye (İncir Dolgulu)
Gelin Pastası
Kavunlu Milkshake
Muzlu Yaş Pasta ( 30 Dakikada)
Köfteli Hünkar Beğendi
Hdabla | © 2025 |