Adana Kebap Köfte
Adana Kebap Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı köfte baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet domates
- 3 kol maydanoz
- 1 adet soğan
- 3 adet lavaş
Adana Kebap Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabına alalım.
- Küçük küçük doğranmış kapyayı ek edelim.
- Tuzu ve baharatını ekleyip yoğuralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak biçimde yayalım.
- 2 -3 parmak genişliğinde keselim.
- Üzerine çizgiler oluşturalım 200 derecelik fırında pişirelim.
- 30 dakika kadar pişince isterseniz lavaş ve soğan domates maydanoz ile servis edelim. Afiyet olsun.
Adana Kebap Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









