Zeytinyağli Enginar
Zeytinyağli Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane enginar
- 1 tane soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Garnitürü için;
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı su
Üzeri için;
- Kıyılmış dereotu
Zeytinyağli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarları ayıklayıp yarım limonun suyu ile ovup bir kenarda bekletelim.
- Diğer tarafta havuç patatesleri zar üzere minicik doğrayıp, üzerini geçecek kadar şu koyup haşlayalım havuç yumuşayınca patatesleride atıp bir 5 dakika daha haşlayıp süzgeçten süzelim hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ile birlikte yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım üzerine garnitürü koyup bir iki çevirelim altını söndürelim.
- Enginarları tavaya koyup üzerine garnitürü koyalım, 1,5 su bardağı su, şeker, limon suyunu ve tuzu ekleyip kapağını kapatalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 40 dakika pişirelim, biraz daha zeytinyağ gezdirelim ılımaya bırakalım.
- Servis edeceğimiz vakit üzerine kıyılmış dereotu serpip servis edelim.
Zeytinyağli Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















