Ayranlı Soğuk Çorba

Ayranlı Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 4-5 su bardağı soğuk su
  • Bir tutam tuz
  • Buz küpleri (servis için, isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Taze yahut kuru nane

Ayranlı Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ve nohutu akşamdan başka ayrı suda bekletin.
  2. Ertesi gün ikisini de farklı ayrı üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile haşlayın. (dilerseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz) benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı onu kullandım.
  3. Geniş bir kaseye haşlanmış ve soğumuş buğday ile nohutu bir kaseye alın, yoğurdu ek edin. Soğuk suyla karıştırarak kıvamını dilediğiniz kadar açın.
  4. Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
  5. Doğranmış salatalık da çok yakışıyor.
  6. Üzerine nane yahut dereotu ekleyin, buz üzere soğuk servis edin. Afiyet olsun❤️.

Ayranlı Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Yulaflı Muffin (Un Yok Şeker Yok)
Bol Sumaklı Kuru Patlıcan Biber Dolması
Karnabahar Köftesi
Muhallebili Revani
Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı
Pancar Kavurması
Hdabla | © 2025 |