Rulo Kebap
Rulo Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet dereotu yahut maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- 6 adet lavaş
- Yoğurt
Sos için:
- 2 adet soyulmuş derisiz domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Rulo Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye kıyma, küp küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyin.
- Küçük doğranmış sarımsak ve dereotu ekleyelim.
- Baharatlı ekleyip karıştıralım.
- Hazır harçtan lavaşların üzerine yerleştirin.
- Lavaşı rulo halinde sarın ve 3-4 cm genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
- Ruloların üzerine zeytinyağı sürüp evvelce 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Sos için bir tencerede tereyağı eritip domatesi ekleyin, yumusayıncaya kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ekleyin ve blenderden geçirin.
- Servis tabağına 3 yemek kaşığı yoğurt sürün pul biber serpin üzerine ruloları yerleştirin, üzerine domates sosu dökün. Afiyet olsun.
Rulo Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















