İslim Kebabı | Kürdan Kebabı (Misafirlerinizi Şımartacak Şık Ve Lezzetli Tarif!) (Videolu)
İslim Kebabı | Kürdan Kebabı (Misafirlerinizi Şımartacak Şık Ve Lezzetli Tarif!) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
Patlıcanlar için:
- 1 kg uzun ve etli patlıcan
- Sıvı yağ (kızartma için)
- Yeteri kadar su
- 2 tatlı kaşığı tuz (patlıcanın acısını almak için)
Sos için:
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 su bardağı domates sosu)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
Patlıcanın acısını almak için;
- Yeteri kadar su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İslim Kebabı | Kürdan Kebabı (Misafirlerinizi Şımartacak Şık Ve Lezzetli Tarif!) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları soyup dilimleyin.
- Tuzlu suda bekletip, kurulayın.
- Kızartma sürecine geçmeden evvel tuzlu suyu kesinlikle süzün.
- Kıyma ve öteki materyalleri karıştırarak harç hazırlayın.
- Cevizden büyük köfteler yapıp hafif kızartın.
- Patlıcanları sırayla yerleştirip, köfteleri ekleyin.
- Üzerine domates ve biberleri koyun. Kürdanla sabitleyin.
- Hazırladığınız domates sosunu kebapların üzerine gezdirin ve fırına atın.
- Yemeğinizi 200 derecelik fırının alt üst ayarında 40-45 dakika pişirin.
Ve işte karşınızda islim kebabı! konuklarınızı bu lezzetle şımartın. 🤩
Beğenmeyi ve takip etmeyi unutmayın! 👍🔔 yeni haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin! 💬

İslim Kebabı | Kürdan Kebabı (Misafirlerinizi Şımartacak Şık Ve Lezzetli Tarif!) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






