Krem Brule
Krem Brule Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 1 çay kaşığı vanilya özü
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı şeker
Krem Brule Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta sarıları toz şeker bir kaba alınır.
- Tel çırpıcı ile köpürtmeden karıştırılır.
- Sıvı krema ve vanilya özü uygun bir tencere yahut sos tavasına alınır krema hafif ısıtılır. (yanlardan baloncukları görünce çabucak ocaktan alın. )
- Sıvı krema yumurta sarılarının bulunduğu kaba yavaş yavaş aktarılarak karıştırılır.
- Ardından güveç kabı yahut fırına girecek rastgele bir kaba bölüştürülür ve tepsiye yerleştirilir.
- Tepsinin tabanına kapların yarısına kadar gelecek halde su eklenir.
- 165 derecelik fırında üst kısım ayarlı fansız fırında 40-45 dk pişirilir. (bu evrede dikkat edelim tatlının üzeri kahverengi ye dönünce fırından çıkaralım. ).
- Pişen tatlıları oda ısısına gelince dolaba alınır 4 saat beklenir. Akabinde çıkaralır ve üzerine toz şeker eklenerek pürmüz ile yakılır.
- Pürmüz yoksa tavaya toz şeker alınarak 1 yemek kaşığı su eklenir ve karamel yapılarak eklenebilir. Vanilya özü yoksa vanilya çubuğu yahut şekerli vanilin eklenebilir.
Krem Brule Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







