Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük kase ceviz ceviz
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
- 3 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
Cevizli Sucuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cevizleri ılık suda bekletin. Böylelikle yumuşarlar ve daha kolay ipe geçerler.
- Cevizleri kurutun ve akabinde ipe dizin.
- Tencereye suyu nişastayı ve unu alıp karıştırın.
- Sonrasında şekeri ve pekmezi ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.
- Parlak bir renge döndüğü vakit hazırdır.
- Sonrasında ceviz sucuklarını tencereye daldırın ve her yeri kaplanana kadar bulayalım.
- Çamaşır asacağı, askılık, oklava vs astıktan sonra güneşte en az 5-6 gün kurutun.
- Artan pekmez harcını yağlı kâğıda yayıp pestil yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.
Cevizli Sucuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















