Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını uygun bir kaba alıyoruz.
  2. Un hariç tüm gereçleri ekliyoruz.
  3. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan bezeler alıp içine beyaz peynir, kaşar, lor üzere peynirler koyarak kapatıyoruz.
  5. Şekil verdiğimiz poğaçaları fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Renkli Poğaça
Dana Kavurma
Atom Sebzeli Omlet
Belen Tava
Lokum Kıvamında Et Kavurma
Kaptandan Bacınalı Enfes Etli Bamya
Hdabla | © 2025 |