Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi
Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)
Üzeri için;
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını (veya margarini) derin bir yoğurma kabına alın.
- Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, buğday nişastası, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
- Malzemeleri güzelce karıştırın.
- Azar azar unu ek ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içinde yuvarlayın yahut dilediğiniz hali verin. Ben tezgah üzerinde hamuru yuvarlayarak yavaşça bastırdım, çatalla çizik atarak eğik olarak kestim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. En değerli püf nokta tepsiye dizince kesinlikle fırına göndermeden 15 dk buzdolabında dinlendirmeniz.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar, kurabiyeler beyaz kalacak halde pişirin (renk almamasına dikkat edin)
- Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca, üzerine pudra şekeri serpin.
Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















