Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Kuzu Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu ciğer
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 2 adet yeşil biber tatlı ( küp doğranmış )
- 1 adet kapya biberi ( küp doğranmış )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek demet maydanoz ( ince kıyılmış )
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su (eğer tavuk ciğeri ile yaparsanız su katmaya gerek yok )
Kuzu Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ciğeri tezgaha alalım ve üzerindeki zarı temizleyelim ( beyaz kısmı olan ).
- Temizlediğimiz ciğeri küp küp doğrayalım çok fazla küçük doğramayın. Daha sonra yıkıyalım ve süzelim kenara alalım.
- Diğer taraftan kapya biberi, yeşil biber ve kuru soğan doğrayalım.
- Doğradığımız ciğerlerimizi uygun bir tencereye yahut tavaya alalım suyu ekleyip tencerenin kapağını hafif aralıklı kalacak halde kapatalım ve ciğerimizin suyunu çekene kadar pişirelim ciğerler pişerken orta ara karıştıralım.
- Suyunu büsbütün çektiğinde üzerine sıvı yağ gezdirelim.
- Doğradığımız soğan, ve biberleri ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatalım soğan ve biberlermiz diriliğini kaybettiğinde pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ek edip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Son olarak da ince kıyılmış maydanoz da ek ederek karıştıralım.
- Yumuşacık pişen ciğer kavurmamız servise hazır. Afiyet olsun 🙏.
Not:eğer tavuk ciğeri kullanırsanız su eklemeyin. İsterseniz lavaş dürüm olarak da yapabilirsiniz soğan salatası ve bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz 👌👌.
Kuzu Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















