Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki
Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı peyniraltı suyu yahut süt (anne sütü, inek sütü yahut keçi sütü fark etmez — 1 yaş altıysa yoğurt)
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu (veya yulaf unu)
- 1 tatlı kaşığı elma konsantresi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve peyniraltı suyunu (veya sütü) bir kasede güzelce çırp.
- Elma konsantresini ekleyip karıştır.
- Unu ve kabartma tozunu ek et, pürüzsüz kıvama gelene kadar çırp. Kabartma tozu yerine 1 çay kaşığının ucuyla karbonat da kullanabilirsiniz.
- Karışım çok ağır olursa birkaç kaşık daha peyniraltı suyu yahut süt ekleyebilirsin (boza kıvamında olmalı). Ben genelde 4 yemek kaşığı kullanıyorum fakat una nazaran kıvamı farklılık gösteriyor baktınız ağır oluyor 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz.
- Yapışmaz tavayı hafif yağla ya da yağsız ısıt.
- Karışımdan kaşıkla dökerek küçük pankekler yap.
- Orta ateşte, iki tarafı da hafif kızarana kadar pişir (yaklaşık 1-2 dakika). Afiyet olsun.
Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






