Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml krema

Krem şanti için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 350 gram frambuaz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar düzgünce çırpıyoruz, daha sonra öteki materyalleri yavaş yavaş ekleyelim.
  2. Uygun bir kaba karışımı döküyoruz evvelden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz kürdan testi yapıp çıkarıyoruz.
  3. Frambuaz sosu için hazırladığım gereçleri uygun bir tencereye alıp ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz daha sonra blenderden geçiriyoruz.
  4. Pişen ve soğuyan kekin üzerine sütlü şerbetimizi karıştırıp döküyoruz ve sütünü güzel çektikten sonra krem şantili karışımı yapıp üzerine sürüyoruz.
  5. Yarım saat bu formda buzdolabında dinlendirelim daha sonra frambuaz sosunu üstüne dökelim. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun❤️🌺

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Dubai Çikolatası
Fit Brownie Kek
Yumurtasız Pankek
Karidesli Kremalı Tagliatelle
Fırında Kuzu İncik Tarifi
Muhammed Emin Şefin Enfes Muzlu Sütü (İçmede Yanında Yat)
Hdabla | © 2025 |