Limonlu Soslu Islak Kek

Limonlu Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ( 2 adet )
  • 1 adet beyaz çikolata

Sosu için:

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • 0,5 su bardağı şeker
  • 2 adet limon suyu

Üzeri için;

  • 1 avuç file badem

Limonlu Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Kuru gereçleri ekleyip karıştırın. Son olarak haşhaş, beyaz çikolata ve limon kabuğu rendesi ekleyin ve karıştırın. Hamuru kek kalıbına yerleştirin.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Şerbet için su ve şeker tencereye ekleyin, 5 dakika kaynatın, soğuyunca limon suyu ekleyin.
  3. Pişmiş keki kalıptan çıkarmadan üzerine şerbeti dökün, 15 dakika bekletin.
  4. Sos için; bütün gereçleri sos tenceresine ekleyin, karıştırın ve pişirin.
  5. Piştikten sonra bir çay bardağı soğuk su ekleyin ve süzgeçten geçirin. Keki kalıptan çıkarın üzerine sos dökün. Son olarak file badem serpin. Afiyet olsun.

Limonlu Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Kek
Pizza
Sufle
Pancar Salatası
Tarhanalı Omlet
Limon Soslu Soğan Salatası (Tiktokta Viral)
Hdabla | © 2025 |