Limonlu Soslu Islak Kek
Limonlu Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ( 2 adet )
- 1 adet beyaz çikolata
Sosu için:
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 0,5 su bardağı şeker
- 2 adet limon suyu
Üzeri için;
- 1 avuç file badem
Limonlu Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Kuru gereçleri ekleyip karıştırın. Son olarak haşhaş, beyaz çikolata ve limon kabuğu rendesi ekleyin ve karıştırın. Hamuru kek kalıbına yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Şerbet için su ve şeker tencereye ekleyin, 5 dakika kaynatın, soğuyunca limon suyu ekleyin.
- Pişmiş keki kalıptan çıkarmadan üzerine şerbeti dökün, 15 dakika bekletin.
- Sos için; bütün gereçleri sos tenceresine ekleyin, karıştırın ve pişirin.
- Piştikten sonra bir çay bardağı soğuk su ekleyin ve süzgeçten geçirin. Keki kalıptan çıkarın üzerine sos dökün. Son olarak file badem serpin. Afiyet olsun.
Limonlu Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














