Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı çiğ kavrulmamış kaju fıstığı
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil köy biber
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber kimyon
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım ,fıstığı koyalım bir dk kısık ateşte kavuralım. Küçük doğranmış soğan, sarımsağı ek edip bir dk çırpalım.
  2. Doğranmış biberi ek edip karıştıralım. Bir dk kavuralım, sonra yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım. Kısık ateşte iki dk kavuralım, sonra sıcak suyu verelim. Tuz, baharat serpelim karıştıralım.
  3. Fokurdayıncaya ocağın altını kisalim. Yeşil mercimeği döküp, karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Çilekli Yoğurt Tarifi
Az Meyveli Aşure
Patatesli Sulu Köfte
Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi
Soslu Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |