Mayalı Pamuk Poğaça
Mayalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 zirveli tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Son basamakta hamuru toparlamak için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı yoğurt
Mayalı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, süt şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Beş dakika kadar etkinleşmesi için bekleyelim. Dikkat edilmesi gereken en değerli şey su ve sütun sıcak olmaması, katiyetle ılık olacak yoksa hamurunuz sert, poğacanız kuru olur. Maya aktifleşince sıvı yağ ekliyoroz.
- Ununu üzerine tuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş sıvılarla birleştiriyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamuru güzelce yoğuralım, en son toparlarken yağını üzerine döküp kenarlardan toplaya toplaya yoğuralım ve hamurun üzerini örtüp bir saat kadar dinlendirelim.
- Mayalanan hamurun havasını alalım yumurta kadar bezeler alıp sekilllendirip tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısının içine yoğurt koyup karıştıralım, poğaçalarımız üzerine sürelim. Bu formda daha hoş kızaracaktır 🙂 üzerine susam serpip, evvelden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 🙂 🌸
Mayalı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









