Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 400 gram un
- 180 ml süt
- 80 gram şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 60 gram tereyağı
- 1 paket instant maya
Kızartmak için;
- 400 ml ayçiçek yağı
Üzeri için;
- 200 gram bitter çikolata
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler ılık olmalı. Sütü şeker ve maya ile karıştırın. Yumurta sarılarını ve unun yarısını (200 gram ) ek edin. Bu karışımı 40-50 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanan karışıma eritilmiş tereyağını ve kalan unu ek edin. Ben 300 gram un kullandım ama undan una, yumurta boyutuna nazaran değişir o yüzden biraz daha az yahut fazla kullanılabilir. Yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Az un kullanılırsa hamur çok yağlı olur ve tok kıvamda donutlar elde edemezsiniz.
- Hazırlanan karışım 1-1. 5 saat mayalandırılır. Hamur mayalanınca tezgaha biraz un serpin ve oklava yardımıyla 1 cm olacak halde hamuru açın. Bardak yardımıyla halkalar kesin. Hamurdan kesilen modüller tekrardan açılıp birebir formda bardakla kesilir.
- Yaklaşık 13-15 adet çıkıyor. 30 dakika daha streç ile kapatılmış tepside mayalandırın. Kızgın yağa 2 şer yahut 3 er adet eklenerek donutlar taraf başı 50 saniye – 1 dakika kadar pişirilir. Peçete serilmiş tabağa kevgir ile alınır.
- 30 dakika sonra benmeri adabı eritilmiş çikolataya banın. Dilerseniz pudra şekeri ile de tüketebilirsiniz.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






