Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  2. Sütü, sıvı yağı, limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın.
  4. Kek kalıbını yağlayıp kek harcını dökün kek kalıbını bir kaç defa sallayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli halde 30-45 dk pişirin.
  6. Keki birinci sıcağı geçene kadar dinlendirdikten sonra karşıt çevirin.
  7. Soğuduktan sonra dilimleyip, servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mozaik Pasta
Mayasız Karabuğday Ekmeği (Fonksiyonel Beslenme)
Patates Graten
Yağ Yakan Kırmızı Biberli Diyet Çorba
Lezzet Bombası İrmikli Şerbetli Tatlı (Videolu)
Yer Fıstığı Kavurma
Hdabla | © 2025 |