Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
- Sütü, sıvı yağı, limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayıp kek harcını dökün kek kalıbını bir kaç defa sallayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli halde 30-45 dk pişirin.
- Keki birinci sıcağı geçene kadar dinlendirdikten sonra karşıt çevirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyip, servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






