Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske karbonat
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- Yarım limon
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapalım. Şeker ve suyumuzu uygun bir tencereye alıp, orta ara karıştırarak kaynatalım kaynamaya başlayan şerbetimize yarım limonumuzu sıkalım 10 dakika daha orta ateşte kaynatıp, soğumaya alalım.
- Yumurta ve şekerimizi çırpma kabımıza alıp üzerine bir fiske karbonatımızı ekleyip, güzelce çırpalım. Çırpılmış olan şeker ve yumurtamıza sıvı yağ, sütü ekleyelim tekrar 1 dk kadar çırpalım.
- Son olarak irmik, haşhaş un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip güzelce karıştıralım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk denetimli bir halde pişirelim. 5 dakika bekletip dilimleyelim, soğumuş olan şerbetimizi denetimli bir halde dökelim.
- Şerbetin yarısını döküp bekletip başka kalan şerbetimizi dökersek daha düzgün olur ben o biçimde yaptım deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 💐
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









